Zielig voelen

Zielig voelen? Heb jij dat gevoel momenteel?

Heb jij het gevoel dat je zielig bent of denken andere dat je zielig bent? Dat is een manier hoe je je kan voelen in het leven, maar niet wat je wilt hebben. Ik ga hier er meer op een wat het  inhoud om zielig te zijn en waarom je beter niet zielig kunt zijn. Tuurlijk je hebt in sommige scenario’s echt wel momenten dat je daadwerkelijk zielig bent, maar ik heb het over momenten waar je zielig bent terwijl dat eigenlijk geen noodzaak heeft.

Je zit in een gemoedstand waardoor zielig voelen de enige optie is

Het woord zielig is een best bekende term in onze tijd tegenwoordig. Het is dan ook zo dat best een aardig aantal mensen het gevoel heeft dat zij zielig zijn. Er zijn dan ook een aardig aantal mensen die zielloos door de wereld gaan, maar waarom dan? Zo heb je geen enkele passie in het leven en zul je nergens geluk uit kunnen halen. Je bent jezelf dan kwijtgeraakt en het is de bedoeling dat je jezelf weer terug gaat vinden. Zodat jij je leven weer op een rijtje krijgt.

 

Jouw ziel kan verschillende emoties in je leven vertonen. Zo kun je enorm blij zijn en heel vreugdevol, maar zo kun je ook enorm bedroefd zijn of mat. Dan zou je kunnen zeggen dat  je je down voelt. Dit is natuurlijk niet het gevoel wat je wilt hebben in je dagelijkse leven.

Wat houd zielig voelen nou precies in?

Wanneer je zielig bent, is dat een andere gemoedstoestand dan wat je eigenlijk hebt bij harde tegenslagen. Harde tegenslagen kunnen leiden tot verdriet en niet altijd dat iemand zielig is. Denk hierbij aan de volgende dingen:

  • Je zit in de rol van een slachtoffer. Het gevoel hebben dat het je allemaal gewoon overkomt
  • Je voelt je beklagenswaardig
  • Je voelt je jammerlijk en treurig maar dan in een passieve zin

 

Een aardig aantal mensen zegt wel is dat het zielig voor iemand anders is. Denk hierbij aan het feit dat iemand 15km moet gaan fietsen om op werk te komen of naar school te komen. Dit ius dan een normatieve inzake op zieligheid.

Wat zijn de kenmerken

Een kenmerk van je zielig voelen is een beetje de kind rol overnemen. Je bent aan het klagen over dingen, kan geen verantwoordelijkheid nemen. Wel aanklagen over dingen en niet op jezelf goed reflecteren. Het is een beetje bezig zijn met stiekem een beetje strelen van jezelf. Een soort zielfszelfvbevrediging. Terwijl je eigenlijk bezig bent met de ziel onder de arm te lopen.

Zielig voelen

Is er iets mis met zielig zijn of zielig voelen voor iemand

Ja en nee. Nee want je hebt vast wel is dat je je zielig voelt voor een ander. Dit kan dan wel is een keer op een dag zijn of een keer per week, maar je kunt er alsnog gewoon prima door slapen. Het is dan wel zo dat je jezelf vast ook wel een dagje zielig kunt noemen, want ja we hebben allemaal wel is dat soort dagen dat we zielig zijn. Het probleem ligt alleen bij het feit dat als je je dagelijks zielig voelt, want ja dan begint het ook te trekken aan je dagelijkse leven. Geen motivatie voor dingen hebben, geen geluk in dingen zien en gewoon geen positieve blik op het leven meer hebben. Dit is absoluut iets wat je moet voorkomen.

Communiceren en zielig zijn

Je zielig voordoen bij anderen is heel verkeerd. Zo kun je andere naar je toe trekken en zo een manipulatieve actie gaan uitvoeren. Je wilt dan jouw toestand gaan schetsen dat het zo slecht is dat je de ander een dwangmatig gevoel geeft om jou te gaan helpen. Zo ben je bijna bezig met het afdwingen van iets bij iemand. Dit is iets wat je echt niet moet doen. Zo verlies je familie en vrienden als die erachter komen dat ze gemanipuleerd zijn ten goede van alleen jezelf. Dit kan natuurlijk een stuk beter

Neem het in eigen handen

Je bent de enige die wat eraan kan gaan doen. Dus doe dat dan ook. Je kunt vast wel zelfmedelijden hebben, maar je moet je ook is gaan bedenken of de dingen die jouw overkomen ook niet gewoon bij duizenden anderen kunnen voorkomen. Denk aan heel ziek zijn, het feit dat je financieel niet lekker ligt of dat je relatie gewoon compleet in de sloop loopt. Dit zijn dingen die bij zat mensen gebeuren. Dus waarom zou jij je dan speciaal zo zielig moeten voelen als anderen dat niet doen.

 

Je moet is gaan bedenken bij jezelf hoe die anderen hierop reageren. Zo zijn er zat verhalen over dingen die anderen ook overkomen zijn en hoe zij er ook overheen zijn gegroeid. Niet dat alles te halen valt uit verhalen van anderen, maar dit kan een manier zijn om jou op het juiste pad te krijgen.

Het belangrijkste is dat je bezig gaat zijn met trainen van jouw wilskracht. Zet de negatieve dingen die bij jou in het leven speelden of spelen om naar kracht. Jij bent de enige die dit kan gaan doen. Door jezelf te voeden met het feit dat negativiteit een voedingsstof is, wordt de kans ontzettend veel groter dat je jezelf kan motiveren om grote stappen te maken in het leven die jou juist enorm gelukkig gaan maken. Je bent dan bezig met persoonlijke groei wat je ook altijd nodig zult hebben als persoon wil je verder in het leven komen. Wees vastberaden en durf het leven onder ogen te zien, geef jezelf een doel en ga daar hard aan werken. Dat doel kan jou motivatie geven op de momenten wanneer je toch het gevoel hebt dat je je zielig voelt.

 

Onthoud dat het niet een probleem is als je je een keertje zielig voelt op een dag. Zorg ervoor dat je niet in die zieligheid blijft hangen en je doorgaat met het leven onder ogen te zien. Doorgaan met het doel dat jij voor jezelf gezet hebt wat jij in jouw leven wilt gaan bereiken. Mensen met een doel in het leven zullen altijd verder komen dan mensen zonder doel in hun leven.