Hoe uit je jou visie sterk naar anderen?

Je visie uiten is heel belangrijk in het dagelijks leven. Het is dan ook belangrijk dat je jouw visie goed kunt overbrengen naar anderen en ze ook zo kunt overtuigen. Door mensen te overtuigen van jouw visie, gaan ze in jou geloven wat kan zorgen dat jij meer dingen kunt realiseren. Door het geloof wordt er een beweging ontwaakt dat zorgt dat die visie van jou in werking wordt gezet. Dit voorkomt dan ook dat je in je eentje aan de slag moet, want je hebt meerdere overtuigd om jou te gaan helpen.

 

Hoe ga je dit precies doen? Jouw visie goed en krachtig overbrengen naar anderen zodat zij geraakt erdoor worden en jou willen steunen in het doel. Dit kun je versterken door een boek te lezen over sterke sprekers of naar een video te kijken van een sterke spreker. Ik ga jou hieronder 8 tips geven waardoor jij mogelijk jouw visie sterker kan overbrengen naar jouw medemens.  Als we gaan praten over iemand die erg goed zijn standpunt kan overbrengen naar mensen is dat wel niet Martin Luther King. Voor een goede en sterke overbreng van jouw visie moet je mentaal ook scherp zijn. Dit zorgt dan dat jij niet andere gedachtes hebt tijdens het overbrengen, maar volledig focus hebt. Lees hier meer over mentale gezondheid.

De 8 tips waardoor jij jouw visie beter kan overbrengen

Visie

1. Gebruik tijdens het overbrengen je hele lichaam

Het overbrengen van jouw visie is niet alleen maar praten en bewegingen maken met je hoofd. Het beste is om je hele lichaam mee te laten doen in deze overbrenging. Door ondersteuning te bieden met je lichaamstaal is het makkelijker mensen te overtuigen. Dit omdat jij dan enthousiasme toont voor jouw visie. Zo zullen mensen zien dat je serieus bent over het geen waar je over spreekt.

2. Probeer je kernboodschap en kernzin genoeg te herhalen in jouw overbrenging

Doordat jij meerdere keren bezig bent met het herhalen van jouw kernboodschap en kernzin zal de boodschap een stuk duidelijker en krachtiger landen. De kracht van herhaling is enorm als het gaat om een overbrenging van jouw visie. Onthoud wel dat teveel herhaling ook bestaat. Probeer het goed te balanceren.

3. Spreek in een taal die de meerderheid aanspreekt

Het is van belang dat als je jouw visie wilt delen dat het niet gaat om jou. Het gaat om het feit dat je jouw visie met anderen wilt delen. Zodat zij jou willen steunen. Jij bent dan ook alleen maar de boodschapper van de visie en staat niet als enige in het park. Des te beter je het kan vertellen in het belang van de menigte des te krachtiger jouw visie overkomt.

Visie

4. Probeer op verschillende manieren te praten

Dit wil zeggen vooral dat je een verschil moet gaan maken in jouw snelheid, intonatie en stiltes die je tijdens jouw overbrenging hebt. Je wilt voorkomen dat je continu door en door aan het praten bent zonder ruimte voor gedachte. Durf dan ook te spelen met je snelheid van spreken. Je intonatie(hoe hard of zacht je praat) en zorg voor korte pauzes tussen wat jij hebt gezegd. Dit zodat mensen de boodschap beter kunnen laten landen en dat zij erover kunnen nadenken of erop kunnen reageren.

5. Gebruik metaforen in jouw verhaal

Metaforen zijn de ideale ankers om de boodschap goed over te brengen zodat men het ook blijft onthouden. Ga op zoek naar metaforen die makkelijk te begrijpen zijn en goed herkenbaar zijn voor de mensen aan wie jij jouw visie wilt delen. Metaforen spelen dus een enorme rol in het overbrengen van de boodschap, maar teveel metaforen is overwelmend dus probeer dat te vermijden.

6. Laat de mogelijkheden zien

Mensen willen zien hoe jouw visie daadwerkelijk werkelijkheid kan worden. Door het schetsen van de visie, kunnen mensen zich beter verbinden aan het verhaal. En zo creëer je verlangen bij de mensen die ook op dit gebied na hebben gedacht. Probeer te vermijden dat je over de huidige situatie continu aan het praten bent. Mensen willen meer horen over de toekomst dan over het huidige verhaal.

7. Zorg dat het persoonlijk is en concreet

Kom met persoonlijke en concrete voorbeelden. Zorg dat je dit goed verbind aan jouw kernboodschap. Door eerlijk te zijn en de kwetsbare kant te laten zien in jou komt het verhaal beter over. Wat resulteert in meer vertrouwen en verbinding voor jouw verhaal. Mensen vinden eerlijkheid en duidelijkheid enorm belangrijke aspecten in het dagelijkse leven.

8. Geloof in jezelf en in jouw visie

Dit is dan eigenlijk ook de basis van alles. Je moet echt voor de volle 100% geloven in waar je voor staat. Het heeft geen zin als je niet zelf gelooft in jouw visie om dan anderen te overtuigen er wel in te geloven. Het is hier nog niet van belang om al een realisatie te hebben van hoe jouw visie eruit gaat zien. Wel moet je duidelijk zijn over waar je voor staat en waarom je daar ook achter staat. Zo begin je met het overhalen van andere mensen die jouw visie dan gaan steunen. Jouw visie goed kunnen overbrengen en zelf ervan overtuigd zijn helpt met het groeien van jou als persoon. Wil je meer weten hoe jij als persoon kan groeien? Lees dat hier.