Uitstraling verbeteren

Uitstraling verbeteren, staat centraal op deze pagina. Je uitstraling is dan ook enorm belangrijk om zo als een zelfverzekerd iemand over te komen. Zo straal je zelfvertrouwen aan wat voor iedereen natuurlijk fijn is om te hebben. Hieronder ga ik jou 9 tips geven hoe jij het beste jouw uitstraling kunt gaan verbeteren.

1. Uitstraling verbeteren, begint bij een positieve mindset

Het is zo dat veel mensen denken bij een uitstraling dat het gaat over uiterlijke aspecten, maar dat is helemaal niet zo. Het is natuurlijk wel een onderdeel ervan, maar niet waar het om draait.

 

Je hebt vast wel is het moment gehad dat je op straat aan het lopen was en dacht aan alle somberen dingen die je wel niet te ge moet staan in deze dagen. Op die manier heb je al dus een negatieve mindset wat ervoor zorgt dat jouw houding op straat ook minder positief is. Je lichaam zal zich aanpassen als je veel over negatieve dingen aan het denken bent, en op dat moment zul je ook een minder goede uitstraling hebben. Zo is het een feit dat jouw gedachten een grote bepaling hebben van hoe jouw uitstraling is.

2. bij jouw uitstraling verbeteren, moet je bewust zijn van de ruimte die je nodig hebt

Maak je lekker wijd en neem de ruimte die jij nodig hebt. Laat je onder niks weggedrukt worden door anderen. Het is ook zo dat mensen die breder staan een relaxtere indruk achterlaten dan mensen die helemaal ingedoken zitten.

Dus hoe meer eigen ruimte jij respecteert., des te zelfverzekerder je over gaat komen. Uitstraling verbeteren, geef jij dan ook de kans om te laten gebeuren!

3. Blijf lachen

Veel mensen gaan door het leven alsof ze een soort zombie zijn. Ze doen dag in en dag uit alleen maar dezelfde dingen en staan er niet positief met een glimlach. Hebben dan ook snel last van irritaties en hebben veel te weinig waardering voor de mooie dingen die er wel niet in het leven zijn.

 

Het is van belang dat jij niet zo iemand gaat worden . Het is ook zo dat als je een chagrijnig persoon bent je een slechte uitstraling hebt.

Meer lachen betekent ook een betere uitstraling. Je zult je dan ook nog een stuk beter van binnen voelen. Je brein ziet namelijk het verschil niet tussen een neppe lach en een echte, waardoor automatisch stofjes vrijkomen die ervoor zorgen dat jij je vrolijker voelt.

4. Belangrijk om gezond te eten

Kijk het is natuurlijk niet zo dat je helemaal niet iets ongezonds kan eten, maar het is wel belangrijk dat je bezig bent met het goed onderhouden van jouw lichaam. Waar dus junk food niet iets is wat dat goed voor jou kan doen. Gezond eten is dan niet alleen goed voor jouw gezondheid zowel fysiek als mentaal, maar ook nog is voor jouw uitstraling. Door gezond te eten weet je dat je goed bezig bent en kun je je ook nergens raar over voelen. Natuurlijk die ene keer dat jij bij de Mac gaat eten, maakt helemaal niks uit. Zolang het maar niet uit de hand gaat lopen. Zorg goed voor je lichaam wat resulteert in meer zelfvertrouwen.

5. Blijf in beweging

Bewegen is echt enorm belangrijk voor ieder persoon. In beweging blijven zorgt dat je je goed voelt over je lichaam. Natuurlijk kun je je ook goed voelen over jouw lichaam als je niet sport of beweegt, maar het is bewezen dat als je sport of gewoon bezig bent met bewegen je je een stuk gezonder voelt.  Voordelen van sporten zijn vooral dat je lichaam er beter uitziet, je maakt endorfine aan en je houding word er beter door.

 

Door jezelf een stuk gezonder te voelen, ben je ook bezig met het verbeteren van je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je helpt jezelf om een beter gevoel te krijgen over jezelf. Wat daarna ook zorgt dat je een betere uitstraling zult hebben.

6. Uitstraling verbeteren? Daarbij hoort oogcontact

Het is belangrijk om oogcontact te maken als je zelfverzekerd wilt overkomen. Als je je ogen continu laat afdwalen, laat dat zien dat je onzeker bent en iemand niet goed kunt aankijken zonder je onzeker te voelen. Het is niet erg als je hier last van hebt. Er zijn zat mensen die hier moeite mee hebben, maar je kan dit wel verbeteren. Dit kun je doen om gewoon al in de supermarkt te gaan praten met een vakkenvuller of kassière en hem of haar dan in haar ogen aankijkt. Zo kom je een stuk zelfverzekerder over wat natuurlijk heel goed is.

 

Wat dan ook resulteert in een betere uitstraling. Kijk en je moet onthouden je hoeft niet iemand continu aan te gaan kijken, dat is ook wel een beetje extreem. Af en toe wegkijken is prima, want dat is normaal. Dan kijk je even naar de zijkant als jouw gesprekspartner dat ook doet en daarna kijk je hem of haar weer aan.

uitstraling verbeteren

7. Goede hygiëne is een grote stap

Een goede hygiëne hebben is echt enorm belangrijk bij het hebben van een goede uitstraling. Iemand die een slechte hygiëne heeft, heeft automatisch al een slechte houding, want ja je ziet er dan gewoon niet hygiënisch uit. Je wilt niet de indruk van een zwerver aan iemand geven. Laat zien dat je hygiënisch bent en er verzorgd uitziet.

 

Je wilt natuurlijk niet dat mensen denken dat je niet om jezelf geeft, want dat is natuurlijk een duiding op een slechte uitstraling. Zorg dus goed voor jezelf, was jezelf iedere dag, draag schone kleren, maak jezelf op, ruik lekker doe een geurtje of deo op en douche regelmatig.

8. Bij uitstraling verbeteren, is slaap heel belangrijk

Het is een feit dat je door weinig slaap er erg vermoeid uit kan zien. Dit is natuurlijk niet wat je wilt hebben als je een goede uitstraling wilt vertonen. Het is dus belangrijk om goed te blijven slapen om jezelf ook als je wakker bent weer helemaal top te voelen. Het is het belangrijkst dat je dan tussen de 7-9 uur slaap pakt per nacht. Dit kan dus verschillen per persoon, maar neem altijd de slaapuren die jij voor jouw lichaam nodig hebt om wakker te worden met een fris en fruitig gevoel.

9. Gebruik je handen

Het is zo dat als je je handen gebruikt tijdens het praten je als iemand overkomt die een stuk zelfverzekerder is. Dit vooral als je weet wat je met je handen moet doen op sommige momenten. Denk hierbij aan een presentatie geven. Je kunt je handen gebruiken op momenten om verduidelijkingen te doen en om dingen aan te wijzen. Zo kan dit ook in dagelijkse gesprekken. 

 

Als jij met iemand in gesprek bent, hoeft het niet gelijk te betekenen dat je jouw handen overal en nergens moet laten vliegen. Ga eens nadenken hoe jij tijdens een gesprek je handen kunt gebruiken om zo het toe te voegen aan jouw gesprek en zelfs soms mensen ook aan te raken tijdens jouw gesprekken. Dit natuurlijk niet op een rare manier, maar bijvoorbeeld op de arm of schouder op een rustige normale manier. Dit zorgt ervoor dat je charismatischer wordt. Het is ook gebleken dat mensen die hun handen gebruiken tijdens gesprekken aantrekkelijker gevonden worden. Mensen die als aantrekkelijk worden beschouwd, zullen ook gelijk een betere uitstraling hebben.,