Succes bereiken

Succes is een bijzonder begrip en omdat het voor iedereen wat anders betekent, is het ook wel lastig om er een goede betekenis aan te gaan koppelen. Hoe bereik je jouw versie van succes en wat is die versie dan eigenlijk.

Betekenis van succes

Iedereen heeft een eigen interpretatie van het woord succesvol en succesvol zijn. Vaak is dit iets waar je hard voor hebt moeten werken. Wanneer je een doel zet en je deze binnen de verwachte tijd hebt gehaald, zou je kunne zeggen dat je succesvol bent.

Het  zijn allemaal op weg naar succes, ook al is dit voor iedereen wel wat anders.

 

Als je aan iemand vraagt wat succes voor diegene betekent, zal dat antwoord waarschijnlijk verschillen van jouw betekenis van succes. Voor de een is het een succesvolle baan hebben dat veel geld verdient, voor de ander kan het zijn dat het is dat je een goed bedrijf hebt opgestart.

Het draait dan om wat jij kunt toevoegen aan het geheel in jouw leven.

Soorten succes

Naast dat succes voor iedereen een andere betekenis heeft, is het ook nog onder te verdelen in categorieën. Zo heb je persoonlijke succes, waarbij het enorm draait op het feit dat je geniet en je doelen hebt bereikt. Wanneer je kunt genieten van de kleine dingen in het leven, zou je kunnen zeggen dat je succesvol bent.

 

Je hebt dan ook nog zakelijke succes, wanneer je een eigen  bedrijf hebt, ben je altijd opzoek naar snellere, betere en effectievere manieren om te gaan werken. Maar zakelijk succes kun je ook opvatten als je werk doen met een goede passie en enthousiasme. De laatste vorm is financieel succes, wat een grote factor is op onze vrijheid. Met financieel succes hoef je je geen zorgen te maken over geld.  Sinds je door het succes genoeg geld hebt voor jouw gevoel. Genoeg geld kan ook zorgen voor geluk als je ouder bent, want je hoeft je nergens echt zorgen over te maken als het om geld gaat.

Succes en het geluk daarbij

Hoe succesvol je bent, kun je moeten door te kijken naar hoeveel en hoe snel je je doelen behaalt. Succes wordt vaak wel verwart met geluk, omdat ze veelal verbonden met elkaar zijn. Wanneer je succes hebt, ben je vaak gelukkig, maar geluk is niet te meten op een manier dat succes te meten is.

Soms kan je succes tegenvallen. Je hebt dan misschien wel je doe gehaald, maar het geeft geen gevoel van voldoening. In die situatie draagt je succes niet meer bij aan je geluk., geluk is namelijk een gevoel.

 

Wel is het te merken dat mensen die gelukkiger zijn, ook meer successen in het leven bereiken. Dit komt doordat ze met een meer tevreden mindset in het leven staan., waardoor succes een andere definitie voor hun gaat krijgen. Eigenlijk word je dus succesvol, omdat je ook gelukkig bent.

succes bereiken

Hoe behaal je dan succes?

We weten nu iets meer over de weg naar succes toe, maar hoe ga je dit nou precies bereiken. Er zijn veel manieren om succes te bereiken in het leven, maar om jou alvast te helpen om een begin te maken, heb ik hier een stappenplan gemaakt. Wanneer je deze volgt, behaal jij zo snel mogelijk succes op de vlakken waar jij ze wil halen in het leven.

1. Formuleer je doelen

De belangrijkste stap is opschrijven van je doelen. Waar wil jen precies aan gaan werken? Waarin ga jij jezelf uitdagen dat wellicht ook uit je comformtzone is?

2. Maak een stappenplan voor jouw doelen

Daarna volgt al rap de volgende stap, hoe ga je die doelen dan precies bereiken? Vraag jezelf af welke stappen jij zou moeten ondernemen om die doelen of doel te gaan bereiken.

3. Maak een planning voor jezelf

Zonder een deadline, heb je kans dat je jouw stappenplan gaat laten varen, wat natuurlijk zonde zou zijn. Zorg daarom dat je concreet met jezelf afspreekt wanneer je aan je doelen gat werken en ook wanneer je deze gaat afronden.

4. Motiveer jezelf om eraan te werken

Het is belangrijk dat je jezelf motiveert om aan de slag te gaan met je stappenplan. Je komt immers niet vooruit als je niet gemotiveerd bent om eraan te gaan werken. Je kunt jezelf om verschillende manieren motiveren.

5. Ga aan de slag nu

Het is tijd geworden om aan de slag te gaan, want je bereikt natuurlijk niet zoveel met alleen het opschrijven van je plannen, maar alleen met het feit als je gaat werken aan die plannen.

6. Evalueer over jezelf en je plannen

Nadat je wat stappen hebt gezet in het halen van jouw successen, is het belangrijk te kijken of je nog wel op het juiste pad zit. Evalueer dus tussendoor en kijk wat je nog kunt verbeteren aan je plannen.

7. Geef niet op en blijf doorgaan

Je motivatie kan halverwege wat minder zijn, maar om jouw successen te behalen is het belangrijk dat je niet opgeeft en blijft doorgaan. Je moet blijven werken aan je doelen als je ze echt wilt gaan bereiken. De meeste grote doelen zul je ook niet binnen een maandje of 2 hebben bereikt.

8. Vier ook je kleine successen

Je uiteindelijke succes is niet alleen je einddoel, maar ook de weg ernaartoe. Het is belangrijk dat je ook je kleine successen gaat vieren. Je moet jezelf ook een schouderklopje geven als kleine dingen gelukt zijn die horen bij de weg naar jouw succes.

Conclusie

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen soort van succes bereiken. Het is dan ook belangrijk dat jij het succes gaat opzoeken dat het beste bij jouw normen en waarden aansluit. Doe iets waarvan jij ook weet dat als je het gehaald hebt jij er ook enorm gelukkig van kan worden. Waarbij succes niet alles is waar je leven om hoeft te draaien, kan het je wel motivatie geven voor het leven. Het is daarom belangrijk dat als je een doel hebt om succes te bereiken op een bepaald gebied, dat je je dan daar ook goed voor inzet. Met een goede inzet en goede doorzettingsvermogen kan je echt al een heel eind komen.

 

Ik kan dan ook alleen maar hopen dat dit artikel voor jou heeft geholpen om de stap te maken naar het werken naar jouw succes. Als dit artikel jou heeft geholpen hiermee zou ik het enorm op prijs stellen als jij mij dan dat laat weten via contact. Ik gun dan ook iedereen het succes dat hij of zij zo graag altijd had willen bereiken. Ik wens jou enorm veel succes in het pad tot succes. Ik geloof dan ook in jou! Zet hem op!