Jezelf motiveren

Wat is motivatie precies?

Jezelf motiveren wat houdt het in? Motivatie is de wil om iets te doen: de natuurlijk aandrang om ergen smee aan de slag te gaan, of dat nu uit je bed komen is, of juist het maken van huiswerk.

 

In de diverse woordenboeken vinden we de volgende definities van motivatie: de prikkel die mensen ertoe beweegt om iets te doen. Het is de bereidheid tot het verrichten van een bepaald gedrag. Woorden die met motivatie te maken hebben, zijn: beweegredenen, drijfvier, motief, motivering, reden, aandrift en stimulans.

Hoe wordt die motivatie dan juist weer versterkt?

Hoe vergroot je nou jouw motivatie? Hier geef ik je krachtige tips over in dit artikel. Motivatie wordt versterkt door je doelen, je angsten, de plannen die je hebt, de behoeftes die jij in je leven voelt, de waarden en standaarden die je hebt, maar ook de dingen die er van jou verwacht worden.

Jezelf motiveren: de tips hiervoor

Jezelf motiveren, is soms lastig vooral om inspiratie te vinden of zin ergens in te hebben. Daar heeft iedereen wel is last van. De een meer dan de ander. Je hebt dan ook zeker wel is behoefte aan inspiratie of motivatie. Hier ga je lezen hoe je jezelf meer kan motiveren. Daarom heb ik hieronder 12 tips die jou daarmee kunnen helpen.

1. Jezelf motiveren begint bij het stoppen met uitstellen van dingen

Doe vandaag nog wat je moet doen. Wat wil je beginnen? Of wat wil je juist afmaken? Stel het niet uit maar maak een kleine stap om er toch aan te beginnen of het toch af te maken.

2. Maak de dingen af

Begin je overal aan en maak je weinig af? Je kunt dan altijd zo enthousiast zijn dat je aan verschillende dingen gaat beginnen. Wat ervoor zorgt dat het lastig is om alles af te maken. Doe een ding tegelijk.

3. Bij jezelf motiveren is het van noodzaak dat doelen voor jezelf opschrijft

Schrijf in je doelen wat je wilt gaan bereiken en in welke tijdspan je dit wilt gaan doen. Het is belangrijk om het SMART te maken zodat je ook de druk voelt om aan dat doel te gaan werken.

4. Jezelf motiveren door motiverende dingen te bekijken

Denk hierbij aan motiverende websites, tijdschriften, tv programma’s of een YouTube video. Hou het zichtbaar voor jezelf en bij de hand zodat je het kan bekijken of lezen  zodra je motivatie nodig hebt.

5. Luister naar muziek

Muziek is een hele goede oppepper. Dit vooral als je muziek luistert wat jij ook fijn vind om te horen. Luister muziek op de momenten dat je aan het werk bent met waar je me bezig wilt zijn.

6. Ruim alles op

Het is een fijn gevoel als je werkplek lekker schoon is. Het is vooral heel rustgevend, want rotzooi zorgt best wel erg voor wat onrust in je hoofd. Dus verwijder die onrust door het netjes op te ruimen en daarna lekker aan de slag te gaan.

7. Jezelf motiveren door je successen bij te houden

Het bijhouden van je succes is enorm belangrijk. Zo zorg je ervoor dat elk klein succes jou motivatie blijft geven om door te gaan. Dit is van groot belang doe je dit niet, kan het zijn dat je de kleine successen over het hoofd laat vliegen en je alleen maar denkt dat je niks hebt bereikt.

jezelf motiveren

8. Sta op tijd op

Het is lekker om in bed te blijven liggen, maar te laat opstaan, kan dan ook stress opleveren, omdat je al een groter gedeelte van je dag bent verloren. Wat natuurlijk niet noodzakelijk is geweest. Het is wel belangrijk dat je zorgt dat gewoon tussen de 7-9 uur slaap pakt per nacht. Dat is belangrijk voor het lichaam om goed uit te rusten.

9. Ga lekker bewegen

Bewegen is enorm gezond en maakt je lichaam ook blijer. Wat zal resulteren in een blijere mindset. Je kunt lekker even een half uurtje gaan wandelen door het bos heen en daarna weer lekker aan de slag gaan. Zo word je weer een stuk frisser en klaar om weer actie te ondernemen. Jezelf motiveren om te bewegen, zal ook leiden tot jezelf motiveren tijdens andere zaken.

10. Ga om met positieve mensen

Het is het best om je op te schepen met mensen die net zoals jou denken. Mensen die positief zijn over hun doelen. Mensen die ambities hebben in het leven en doelen willen stellen voor zichzelf. Die natuurlijk dan ook gehaald gaan worden. Iemand die positief ingesteld kan je dan ook altijd bellen om wat motivatie te krijgen

11. Krijg genoeg frisse lucht binnen

Belangrijk dat je niet de hele tijd in je kamer opgesloten zit. Je hebt frisse lucht op zijn tijd  nodig om helder te kunnen blijven denken. Daarom is het belangrijk om als je aan het werk bent even je raam op een kiertje te doen of je doet een raam open als je gaat slapen.

12. En wees jezelf

Je hoeft niet te veranderen voor iemand anders. Dit doe je alleen voor jezelf. Jij als persoon bent anders zoals iedereen op de hele wereld anders is. Dat maakt jou zo bijzonder op deze aarde. Doe wat met het feit dat jij zo bijzonder bent. Ik geloof dat jij het kan, want jij bent geweldig!

Conclusie

Ik hoop dat dit dat jou verder kan helpen in het feit van het vinden van motivatie voor het doen van bepaalde dingen. Het is dan ook belangrijk dat je motivatie als iets goeds moet zien. Het is iets wat je alleen moet hebben voor jezelf. Je wilt een doel gaan bereiken of je wilt succes bereiken, moet je daarvoor wel gemotiveerd zijn. Het is dan ook belangrijk om te weten dat jij de gene bent die bepaald of je gemotiveerd in het leven wilt staan of niet. Dit ligt natuurlijk ook aan het feit wat jouw ambities zijn in het leven.

 

 Ik zou zeggen, ga het ontdekken. Ieder mens kan motivatie op zijn of haar eigen manier vinden. Daarna is het tijd om te zoeken waar jij die motivatie voor wilt gebruiken, maar blijf in jezelf geloven. Ik geloof in ieder geval in jou! Jij zelf zal ook in jezelf gaan geloven als je motivatie hebt om dingen te gaan doen. Heel veel succes met het vinden van de motivatie. Dit gaat jou lukken!