Jezelf kwijt zijn en weer op het juiste pad komen

Jezelf kwijt zijn en weer terugvinden

Jezelf kwijt zijn overkomt iedereen wel is , maar het terugvinden van jezelf is natuurlijk niet iets waar je dagelijks mee bezig bent. Toch is het voor veel best belangrijk hier aan te gaan werken. Ook in betrekking tot jou persoonlijke ontwikkeling. Lees hier verder wat persoonlijke ontwikkeling precies inhoud en waarom het zo belangrijk is. Je ongelukkig voelen is ook iets waar je aan wilt gaan werken. Laten we eerlijk zijn ongelukkig zijn in het leven is helemaal niet fijn.

Ik ben er voor je en help je graag met dit artikel. Ik hoop dat nadat je dit hebt gelezen je stappen wilt gaan maken in jou leven die je nooit eerder hebt gemaakt. Jezelf kwijt zijn, heeft ook invloed op jouw persoonlijke groei. Lees hier waarom persoonlijke groei zo belangrijk is en wat het inhoud. 

Hoe was het bij jou allemaal vroeger?

Tijdens het opgroeien ben je natuurlijk al vaak zat bezig geweest met het zoeken naar wie jij precies bent. Waar hou je van? wat past bij jou? Jou karakter heeft een grote rol in dit geheel, maar ook jou thuissituatie speelt hier een rol in.  Groei je op in een huis met gescheiden ouders of juist niet? Met broers of zussen of niet? Zijn er veel problemen waar je mee te maken kreeg in jou kindertijd? Of waren dat er juist helemaal niet veel?

In de puberteit ga je natuurlijk nog meer ontdekken en neem je dit ook een stapje verder. Je krijgt meer verantwoordelijkheid, wilt meer zelf gaan bepalen en ook liefde en seksualiteit komen om de hoek kijken.  Waar groepsdruk ook nog is aanwezig is op deze leeftijd. Kies jij dan ook liever voor jezelf of volg je toch de groep? Jezelf kwijt zijn wannneer is dat het geval?

Jezelf kwijt zijn

Je leven lang ben je bezig met ontdekken wie jij nou daadwerkelijk bent, waar je voor staat, waar je van houdt. en wat jou doel is.  Je bent jezelf aan het vinden in die zin.  Waar dit in de jongere jaren nog wel erg lastig kon zijn, zien de meeste volwassenen dit juist als een soort rijkdom. Je weet meer over jezelf en wat je mogelijkheden zijn. Hoe ouder je ook wordt hoe meer kennis er je bij blijft.

Toch wil dit niet zeggen dat je jezelf nooit kunt kwijtraken. Door een vriendschap, liefdesrelatie of familie kan je jezelf toch tijdelijk even kwijtraken. Jezelf maken tot iets wat bij de ander past. Dit kan dan ook heel geleidelijk worden waardoor je zelf bijna niet door hebt dat je jezelf niet meer bent.

Het kan zijn dat je best voelt dat je niet helemaal gelukkig bent, maar in plaats van dit te gaan aanpassen denken veel mensen dat het leven allemaal, maar beetje een sprookje is en dat complete geluk niet bestaat. Dit bestaat het wel zeker alleen dit moet jij gaan zoeken.

Hier zit een kern van waarheid in want het leven is natuurlijk ook geen sprookje. De realiteit is dat het lieven zijn dalen en pieken kent. De ene dag kan beter zijn dan de andere dag. Alleen je leven zonder pieken leven, is niet waar je naar op zoek bent. Jezelf kwijt zijn, maar wanneer word je eindelijk wakker?

Wakker worden

Hopelijk komt er een situatie of persoon die jou wakker schud. Iets waardoor je weer een glimp van jezelf kan opvangen. Dat je realiseert dat waar je mee bezig bent niet is hoe je je normaal zou gedragen of voelen.

Ik weet hoe het is om niet jezelf te zijn en je bezigheden en gedrag aangepast is door anderen. Het moment wanneer je jezelf weer vindt is wel echt een enorme kick. Een moment wanneer je voelt dat het weer een nieuw begin voor jou in het leven is.  Het geloof in jezelf word dan ook beter naarmate je meer en meer weer naar je ware ik toe gaat.

Jezelf kwijt zijn, is niet erg zolang je jezelf maar terugvind

Hoe vind je jezelf dan terug?

Jezelf terugvinden begint met de bewustwording dat je jezelf (deels) bent kwijtgeraakt. Zodra je dit door hebt, kun je bezig gaan met verandering van jezelf en zo jezelf weer terug vinden.

Hoe word je daar dan bewust van? Als eerder benoemd heb je het gevoel gehad dat je aan een constante lijn vast zit. Als er dan iets van een uitschieter is in dat gevoel zal het eerder naar beneden dan naar boven zijn.

Je ervaart dan ook in je huidige zaken die je doet geen euforie als je jezelf niet bent. De dagen gaan langzaam voorbij. Dit kan dan ook nog is gepaard gaan met een negatief zelfbeeld, minder zelfvertrouwen en gebrek aan sociale contacten.

Ga eens in gesprek met jezelf.

Wanneer je merkt dat dit het geval is en je al lang het gevoel hebt gehad dat je geen geluk hebt kunne voelen. Dan wordt het tijd om er is goed voor te gaan zitten. De valkuil van willen veranderen is denken dat alles onmogelijk is. Dit is natuurlijk niet het geval. Leg jezelf geen grenzen op en maak een lijstje met realistische dromen. Kies dan vervolgens een van deze dromen uit en probeer dit waar te maken. Als dit online geld verdienen is en zelfstandig worden als ondernemer. Mogelijk kan deze website jou dan helpen.

Op het moment dat je een van deze dromen waarmaakt bewijs je jezelf dat het wel allemaal mogelijk is. Je creëert hiermee een nieuw begin voor jezelf waardoor het makkelijker wordt dit ook door te zetten. Hoe meer stappen je zet hoe trotser je op jezelf kunt gaan worden.

Creëer in dit proces een scenario waar jij je eerder je volkomen jezelf voelde. Wellicht is dit een locatie waar je je helemaal jezelf voelde,  maar dit kan ook muziek zijn wat je veel zelfvertrouwen gaf en waar je je op het moment van luisteren goed bij voelde.  Door dit scenario op te zoeken kom je dichter bij jezelf wat jou kracht en zelfvertrouwen kan geven om deze nieuwe stappen vooruit te blijven zetten. Onthoud dat je altijd in jezelf moet geloven.

Zoek mensen op die jou helpen

Hoewel het best lastig kan zijn om je open te stellen aan mensen om je heen, kan dit je wel heel goed helpen. Als jij je niet open stelt weten mensen niet wat er werkelijk speelt bij jou. Daardoor kunnen zij jou ook niet steunen op de manier dat je dit nodig hebt. Het is daarom goed om een of twee mensen te vertellen over hoe je je huidig voelt of over de droom die jij in zicht hebt.

Is dit nog een te grote brug om overheen te stappen dan houd je voorlopig bij het zoeken van toenadering. Spreek wat vaker af en doe wat leuks met elkaar. Misschien denk je wel dat het niet zo is, maar jen hebt elkaar nodig in het leven. Jouw leven alleen leven is onmogelijk en ook zeker onprettig. Zoek wel de juiste vrienden uit in dit scenario. Echt vrienden die je kan vertrouwen en waarvan je weet dat deze altijd voor jou klaar staan.

Doordat je met vrienden spreekt voel je je minder alleen. Als je je niet zo alleen voelt heb je ook minder kans op terugval, men zegt ook niet voorn niets dat iets pas iets wordt wanneer je het ook uitspreekt. Desondanks je kunt best een aantal dingen bereiken alleen, maar op een ander kunnen rekenen is zeker wel fijn.  Als je dan het gevoel hebt dat het je niet lukt, dan heb je altijd nog iemand bij wie je terecht kan en die jou kan steunen. Daarnaast heb je ook iemand met wie jij jou successen en blijdschap kan delen. Dan ben jij niet de enige die het ziet. Hier een video waarin je kunt merken of jij in jezelf gelooft!